Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Πεντανόστιμη μηλόπιτα !!!



ΥΛΙΚΑ:
200 Γραμ. βούτυρο μαλακό
4 αυγά
Ξύσμα από ένα λεμόνι
275 Γραμ. Αλεύρι (κόκκινη φαρίνα)
200 Γραμ. ζάχαρη
Μήλα 4 με 5 μεγάλα γινομένα
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Έχουμε τα υλικά μας αρχικά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Στη συνέχεια βάζουμε στο κάδο του μίξερ μας το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά.
μηλόπιτα!
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα με προσοχή και χτυπάμε στο μίξερ για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.
μηλόπιτα!!
Ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά – σιγά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα.
μηλόπιτα!!!
Βουτυρώνουμε ένα ταψί νούμερο 30 cm και ρίχνουμε μέσα το μίγμα μας ομοιόμορφα.
μηλόπιτα!!!!
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε στο μίγμα πάνω ελαφρά γύρω – γύρω.
μηλόπιτα!!!!!
Τέλος μόλις καλύψουμε όλο το ταψί προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και κανέλα.
μηλόπιτα στο ταψί!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στους 200 βαθμούς για λιγότερο από μία ώρα μέχρι να ροδίσει. [ Τοποθετούμε μια οδοντογλυφίδα για να δούμε αν έχει ψηθεί να είναι στεγνή πρέπει!! ]

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πηγη: igastronomie.gr