Έτοιμη και η δικιά μας μακαρονόπιτα!!
Θα μπορούσα να την πω και "Μακαρονόπιτα με κουρκουμά", μιας κι εγώ βάζω και κουρκουμά μέσα ως έξτρα μπαχαρικό....
Την κάνω με φύλλο σπιτικό που γίνεται υπέροχη, άλλα σήμερα έβαλα έτοιμο χωριάτικο φύλο.
Yλικά
1/2 πακέτο μακαρόνια χοντρά
1/2 ποτ.κρασιού λάδι
1 λίτρο γάλα φρέσκο ή 1 κουτί εβαπορέ αραιωμένο
5 με 6 αυγά
αλάτι -πιπέρι
μοσχοκάρυδο λίγο
400 με 500 γραμ φέτα σκληρή πικάντικη
λίγο κουρκουμά
χωριάτικο φύλλο
Τι κάνουμε
Βράζουμε 1/2 πακέτο χοντρά μακαρόνια (έβαλα πένες) αλ τε ντε, σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε 1\2 ποτ κρασιού λάδι, 1 λίτρο γάλα φρέσκο ή ένα κουτί εβαπορέ αραιωμένο με ίση ποσότητα νερού, 5-6 αυγά χτυπημένα, αλάτι (ανάλογα πόσο αλμυρό είναι το τυρί σας), πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, 400-500γρ φέτα σκληρή και πικάντικη τριμμένη με το χέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
(εδώ εγώ βάζω και λίγο κουρκουμά μέσα)
Λάδωσα το ταψί του φούρνου, έστρωσα ένα φύλλο και λάδωσα και από πάνω έβαλα ένα φύλλο ακόμη.
Κατόπιν έριξα την μίση ποσότητα από τα μακαρόνια μου, έστρωσα ένα φύλλο ακόμη (χωρίς να εξέχει από το ταψί) και έριξα τα υπόλοιπα μακαρόνια με ότι ζουμιά μπορεί να είχε η κατσαρόλα μέσα.
Μετά γυρίζω τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα, βάζω ένα φύλλο, λαδώνω και ξαναβάζω άλλο ένα τελευταίο, ξαναλαδώνω και χαράζω την πίτα μου και την βάζω στο προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 έως να ψηθεί και να κάνει ωραίο χρώμα.
Αυτή είναι η παραδοσιακή συνταγή, (χωρίς τον κουρκουμα) άλλα εάν θέλετε επίσης μπορείτε να βάλετε και διάφορα άλλα τυριά μέσα, ακόμη και μπέικον ή καπνιστό ζαμπόν!! Καλή όρεξη !!
Συνταγή από την φίλη μου Vana Zouka
MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Θα μπορούσα να την πω και "Μακαρονόπιτα με κουρκουμά", μιας κι εγώ βάζω και κουρκουμά μέσα ως έξτρα μπαχαρικό....
Την κάνω με φύλλο σπιτικό που γίνεται υπέροχη, άλλα σήμερα έβαλα έτοιμο χωριάτικο φύλο.
Yλικά
1/2 πακέτο μακαρόνια χοντρά
1/2 ποτ.κρασιού λάδι
1 λίτρο γάλα φρέσκο ή 1 κουτί εβαπορέ αραιωμένο
5 με 6 αυγά
αλάτι -πιπέρι
μοσχοκάρυδο λίγο
400 με 500 γραμ φέτα σκληρή πικάντικη
λίγο κουρκουμά
χωριάτικο φύλλο
Τι κάνουμε
Βράζουμε 1/2 πακέτο χοντρά μακαρόνια (έβαλα πένες) αλ τε ντε, σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε 1\2 ποτ κρασιού λάδι, 1 λίτρο γάλα φρέσκο ή ένα κουτί εβαπορέ αραιωμένο με ίση ποσότητα νερού, 5-6 αυγά χτυπημένα, αλάτι (ανάλογα πόσο αλμυρό είναι το τυρί σας), πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, 400-500γρ φέτα σκληρή και πικάντικη τριμμένη με το χέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
(εδώ εγώ βάζω και λίγο κουρκουμά μέσα)
Λάδωσα το ταψί του φούρνου, έστρωσα ένα φύλλο και λάδωσα και από πάνω έβαλα ένα φύλλο ακόμη.
Κατόπιν έριξα την μίση ποσότητα από τα μακαρόνια μου, έστρωσα ένα φύλλο ακόμη (χωρίς να εξέχει από το ταψί) και έριξα τα υπόλοιπα μακαρόνια με ότι ζουμιά μπορεί να είχε η κατσαρόλα μέσα.
Μετά γυρίζω τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα, βάζω ένα φύλλο, λαδώνω και ξαναβάζω άλλο ένα τελευταίο, ξαναλαδώνω και χαράζω την πίτα μου και την βάζω στο προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 έως να ψηθεί και να κάνει ωραίο χρώμα.
Αυτή είναι η παραδοσιακή συνταγή, (χωρίς τον κουρκουμα) άλλα εάν θέλετε επίσης μπορείτε να βάλετε και διάφορα άλλα τυριά μέσα, ακόμη και μπέικον ή καπνιστό ζαμπόν!! Καλή όρεξη !!
Συνταγή από την φίλη μου Vana Zouka
MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ