Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Μπον φιλέ με αρωματικά !!!

Γρήγορο πεντανόστιμο αρωματικό !!!

Υλικά

    4 φέτες από μοσχαρίσιο φιλέτο
    1/2 φλιτζ. τσαγιού κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
    1/3 φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
    1/3 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
    3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι,τριμμένο
    2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
    1/2 κουτ. σούπας μέλι
    2 κουτ. σούπας βούτυρο
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10-15 λεπτά. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση με βαρύ πάτο, ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα φιλέτα. Τα ροδίζουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές και ρίχνουμε το κρασί, το κονιάκ, το λεμόνι και το μέλι.
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά αν το τρώμε ελαφρώς ψημένο προς μέτριο. Αν το θέλουμε καλοψημένο, πρέπει να προσθέσουμε λίγο ζωμό ή νερό (3-4 κουτ. σούπας) και να το μαγειρέψουμε για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Οταν είναι έτοιμα τα φιλέτα, τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να συνεχίσουμε με την σάλτσας.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το θυμάρι και το βούτυρο, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι ή πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα υγρά που έχουν βγάλει τα φιλέτα στην πιατέλα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα φιλέτα, τα περιχύνουμε με τη σαλτσούλα και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές με πουρέ ή πιλάφι Καλή όρεξη !!!!


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ