Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Γιουβετσάκι με κριθαράκι φούρνου !!!

Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό !!

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο (500 γρ.) κριθαράκι χονδρό MISKO
1 κιλό μοσχάρι σπάλα σε μερίδες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουτ.  σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας βασιλικό
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
500 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας στο ελαιόλαδο.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε αλατοπίπερο, το θυμάρι, τον βασιλικό,  τις ντομάτες, τον πελτέ και ένα φλιτζάνι νερό.
Σιγοβράζετε για 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αδειάζετε το φαγητό σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος κι αν χρειάζετε προσθέστε αρκετό ζεστό νερό, μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνετε το κριθαράκι -να ξέρετε πάντα τα ζυμαρικά από την στιγμή που θα τα ρίξετε στο φούρνο θέλουν μόνο 10 λεπτά ψήσιμο και πάντα κλείνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε κανα τέταρτο μέσα ,έτσι γίνετε μελάτο πάντα.
Ανακατεύετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.
Πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα και σερβίρετε.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ