Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Φλωρεντίνες τραγανές !!!


Ετοιμάζονται πολύ γρήγορα κι εύκολα -δεν θα ξανααγοράσετε ποτέ έτοιμες !!!

Υλικά

    250γρ. υποβρύχιο βανίλια
    120γρ. γλυκόζη
    180γρ. αμύγδαλα φιλέ

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώνετε ένα ταψί περίπου 25εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υποβρύχιο με τη γλυκόζη να πάρουν μια βράση. Έπειτα, προσθέτετε και τα αμύγδαλα φιλέ και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα προσεχτικά, για να μην σπάσουν τα αμύγδαλα.

Αδειάζεται το μείγμα μέσα στο ταψί, βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Όταν ψηθεί το μείγμα και έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, το βγάζετε από το ταψί και το κόβετε σε σχήμα της αρεσκείας σας. Προσοχή θα πρέπει να κόψετε το μείγμα πριν κρυώσει.

Την συνταγή την είδα και τις έφτιαξα από Δημήτρη Χρονόπουλο sef

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ