Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Κορμός σοκολάτας με μπισκότα oreo !!!


Φωτογραφίες και εκτέλεση συνταγής  Αικατερίνη Διαμαντοπούλου.

 Σοκολατένια απόλαυση με γεύση oreo ΜΟΝΟ με 5 ευρώ !!

ΥΛΙΚΑ

1 Πακέτο OREO με γεύση βανίλιας
2 κουβερτούρες γάλακτος
1 κρέμα γάλακτος 125m
1 κουτάλια μέλι
λίγο Βιτάμ
κουταλιά του γλυκού νες καφέ προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζω τα μπισκότα στο Μούλτι λιώνω 3 κουτ σούπας καλά γεμάτες βιτάμ τα ανακατεύω μαζί το στρώνω σε ένα σχεδόν βαθύ δισκάκι.
Σε κατσαρολάκι λιώνω την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα το μέλι τον καφε τα ρίχνω πάνω στο μπισκότο και μετά βάζω στο ψυγείο να παγώσει και γαρνίρω με σαντιγί.
Η σοκολάτα στην αρχή είναι αραιή μην σας τρομάζει παγώνει εύκολα.
Μπορείτε να τι βάλετε και σε σε ατομικά κυπελάκια η ποτήρια!!
 Στο τέλος εβαλα lemon curd και λίγη μαρμελάδα φραγκοστάφυλο.



 lemon curd ΚΡΕΜΑ

 Φτιάξτε αυτή την τέλεια κρέμα και χρησιμοποιήστε την σαν γέμιση σε τάρτες, σε τούρτες, σε κέικ ή ακόμα και σαν λαχταριστό άλειμμα στο ψωμί!

Υλικά Συνταγής

    Για τα βάζα των 250 ml
    2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
    3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα και 200 ml χυμό)
    1-1/3 φλ. ζάχαρη
    1 μπαστουνάκι (125 γραμμ.) βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε θερμοκρασία δωματίου
    1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
    Για τη φύλαξη
    2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
    2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένα στις διαστάσεις των καπακιών

Εκτέλεση
1. Διαλέγουμε ακέρωτα λεμόνια. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά. Τα ξύνουμε με μια ξύστρα. Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε για να χρησιμοποιήσουμε και τον χυμό τους..
2. Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε το αυγό και το χτυπάμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.

3.Για την σωστή συντήρηση της κρέμας: Γεμίζουμε τα ζεστά αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω. Καλύπτουμε με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με τα καπάκια τα καυτά βάζα. Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1 μήνα.

Τρόποι σερβιρίσματος: Αλείφουμε την κρέμα σε ψωμί, γεμίζουμε κέικ ή τούρτες, γαρνίρουμε τάρτες κ.λπ.
Αργυρώ Μπαρμπαρήγου η συνταγή της κρέμας

Εκτέλεση φωτο  Αικατερίνη Διαμαντοπούλου.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ