Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
2 με 3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες ή μία κονσέρβα κονκασέ
2 φύλλα δάφνη
3 μπαχάρια κόκκους
κριθαράκι 1 πακέτο
Εκτέλεση
Λάδι στο τηγάνι και το κοτόπουλο μέσα το τσιγαρίζουμε να ροδίσει λίγο.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για λίγο .
Αμέσως μετά προσθέτουμε τον πελτέ ή την φρέσκια ντομάτα η την κονσέρβα .
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει.
Προσθέτουμε και τα μπαχάρια την δάφνη αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά καβουρντίζουμε το κριθαράκι 2 με 3 λεπτά το ρίχνουμε στο ταψί βάζουμε και το κοτόπουλο περιχύνουμε με την σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι να σκεπάζει το κριθαράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς
Χριστίνα Παπαδοπούλου Φραγκούλη "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".