Υλικά
500 γραμ αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
300 γραμ νερό
1 φακελάκι μαγιά
50 γραμ ελαιόλαδο
1/2 κουτ γλυκού αλάτι
1/2 κουτ γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό την μαγιά το λαδι την ζάχαρη και το 1/3 του αλευριού.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 15 με 20 λεπτά να κάνει φυσαλίδες .
Προσθέτουμε το αλεύρι ολο και το αλάτι .
Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε σε τεμάχια των 100 γραμμαρίων και πλάθουμε σε μπαλάκια.
Τα ανοίγουμε σε στρογγυλές πιτούλες τα ελιόψωμα οπως στις φωτογραφίες τα γεμίζουμε με ελιές κρεμμύδι πιπεριά ντομάτα λίγη ρίγανη μέσα κι έξω και τα κλείνουμε σε πουγκάκια.
Τα βουτάμε και από τις δυο πλευρές στο ελαιόλαδο και τα πατάμε με την παλάμη να γίνουν πλακέ.
Τα βάζουμε στο ταψί με τις ενώσεις προς τα κάτω .
Αφήνουμε 35 με 40 λεπτά να φουσκωσουν σε ζεστό περιβαλλον και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
George Chatzigiatroudakis