Υλικά
1 κοτόπουλο
2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
3 καρότα κομμένα σε πολύ ψιλά φετάκια στρογγυλά
2 κύβοι κότας κνόρ
5 κλωνιά μαιντανό
5 κλωνιά άνηθο
πιπέρι
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλεύρι .
Ζητάμε από το κρεοπώλη να μας χωρίσει το κοτόπουλο στα 4 .
Σρε ένα ταψάκι ανακατεύουμε το χυμό των λεμονιών με το πιπέρι,το τριμμένο σκόρδο,το τριμμένο κρεμμύδι,και το τζίτζερ.
Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην μαρινάδα αυτή τα αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον γυρνώντας τακτικά από όλες τις πλευρές.
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια σε ένα σουρωτήρι και τα πλένουμε πολύ καλά,.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε πολύ ψιλές φετούλες
.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τον μαιντανό ,τον άνηθο,και τους κύβους κότας ,προσθέτουμε και 1 ποτήρι του νερού νερό και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα,μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το νερό .
Εν τω μεταξύ ψήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο γκρίλ .[την μαρινάδα κρατήστε την θα διαβάσετε παρακάτω την χρήση της]
Οταν ροδοκοκκινήσει από όλες τις μεριές το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα που έχουμε βράσει τα μανιτάρια ,προσθέτουμε και το ζουμάκι που έχει βγάλει κατά το ψήσιμο ,και την μαρινάδα από το κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Σε ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό διαλύουμε 1 κοφτή κουταλιά αλεύρι ,το ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κουνάμε πέρα δώθε ,κι έτοιμο ,γίνετε άλλο πράγμα τέλειο !!!
Συνοδεύετε πολύ ωραία με τηγανιτές πατάτες ,αλλά τρώγετε και σκέτο με σαλάτα!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
1 κοτόπουλο
2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
1 μεγάλη κονσέρβα μανιτάρια
3 καρότα κομμένα σε πολύ ψιλά φετάκια στρογγυλά
2 κύβοι κότας κνόρ
5 κλωνιά μαιντανό
5 κλωνιά άνηθο
πιπέρι
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλεύρι .
Ζητάμε από το κρεοπώλη να μας χωρίσει το κοτόπουλο στα 4 .
Σρε ένα ταψάκι ανακατεύουμε το χυμό των λεμονιών με το πιπέρι,το τριμμένο σκόρδο,το τριμμένο κρεμμύδι,και το τζίτζερ.
Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στην μαρινάδα αυτή τα αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον γυρνώντας τακτικά από όλες τις πλευρές.
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια σε ένα σουρωτήρι και τα πλένουμε πολύ καλά,.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε πολύ ψιλές φετούλες
.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τον μαιντανό ,τον άνηθο,και τους κύβους κότας ,προσθέτουμε και 1 ποτήρι του νερού νερό και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα,μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το νερό .
Εν τω μεταξύ ψήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο γκρίλ .[την μαρινάδα κρατήστε την θα διαβάσετε παρακάτω την χρήση της]
Οταν ροδοκοκκινήσει από όλες τις μεριές το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα που έχουμε βράσει τα μανιτάρια ,προσθέτουμε και το ζουμάκι που έχει βγάλει κατά το ψήσιμο ,και την μαρινάδα από το κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Σε ένα φλυτζανάκι του καφέ νερό διαλύουμε 1 κοφτή κουταλιά αλεύρι ,το ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κουνάμε πέρα δώθε ,κι έτοιμο ,γίνετε άλλο πράγμα τέλειο !!!
Συνοδεύετε πολύ ωραία με τηγανιτές πατάτες ,αλλά τρώγετε και σκέτο με σαλάτα!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ