Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Τηγανιά ψημένη σε καρβελάκι με τυριά !!!


 Δοκιμάστε το αρέσει πολύ !!!

Κάνουμε  την τηγανιά  όπως ξέρουμε ή διαβάστε παρακάτω συνταγή.
Αδειάζουμε  ένα καρβέλι την ψίχα από μέσα ρίχνουμε κάτω  στην βάση του  διάφορα τυριά πχ κασέρι ή γκούντα.
Βάζουμε  την τηγανιά μέσα το γεμίζουμε ,και πάλι κασέρι ή τυριά  διάφορα επάνω και στα πλαϊνά.
Κλείνουμε  με το καπάκι .
Όλο το ψωμάκι το αλείφουμε με βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα ..μέχρι να ροδίσει...180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο !!





Anastasia Basilopoulou 

Τηγανιά
 ένα κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε κυβάκια
 λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι
1/2 ποτήρι νερού κρασί, κόκκινο, ροζέ ή λευκό ή ότι έχετε
λίγα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
θυμάρι ή ρίγανη
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα


Σε ένα  τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κομματάκια του χοιρινού
 Όταν το χρώμα τους σκουρύνει ελαφρώς προσθέτουμε κρασί σε ποσότητα τόση που να καλύπτει τους κύβους του χοιρινού. .
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την τηγανιά να σιγομαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά  μόνο ανακατεύοντας που και που ελαφρώς.
Μόλις το χρώμα του κρέατος γίνει  ρόδινο από  απόχρωση και το κρασί απορροφηθεί, προσθέτουμε αν θέλουμε κρεμμύδι, πιπεριές ή και τα δύο,  ψιλοκομμένα αλλά όχι υπερβολικά, για να μη παρατηγανιστούν και χάσουν τη φρεσκάδα τους.
Προσθέτουμε και την 1 κουταλιά μουστάρδας αραιωμένη σε λίγο νεράκι.
Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε ρίγανη ή θυμάρι και ανακατεύουμε.
15 με 20 λεπτά μαγείρεμα κι έτοιμη η τηγανιά μας .αν θέλουμε προσθέτουμε  και λίγο  χυμό λεμονιού.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .