Τεμάχια:30
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη)
3 αυγά (τους κρόκους στη ζύμη και τα ασπράδια για να αλείψουμε τα κριτσίνια)
200 γρ. φρέσκο γάλα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 πακετάκια μαγιά νωπή (από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, συνολικά 50γρ.)
3 φλυτζάνια του καφέ ηλιέλαιο
Σουσάμι ή κεφαλοτύρι τριμμένο.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, έτσι ώστε να γίνει χλιαρό.
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και τη ζάχαρη.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Σε μια κούπα βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια φώλια στη μέση. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά (το βούτυρο, τους 3 κρόκους, το γάλα με τη μαγιά και το ηλιέλαιο) και τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Παίρνουμε λίγη-λίγη ζύμη και πλάθουμε μακρόστενα μπαστουνάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Αλείφουμε μ’ ένα πινέλο το καθένα, με το ασπράδι των αυγών, και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή κεφαλοτύρι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 περίπου λεπτά στον αέρα πάνω-κάτω.Γίνονται εξαιρετικά!
ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ