Μόλις βγήκε καυτό καυτό-Ενα φαγητό που αρέσει πάρα πολύ στην οικογένειά μου !!!
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
λίγο λάδι
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκορδο
αλάτι-πιπέρι-βασιλικό -γλυκιά πάπρικα-λίγη ζάχαρη
1 φυλαράκι δάφνη
500 γραμ ντομάτες ώριμες τριμμένες -είναι περίπου 3 μεγάλες ντομάτες-
10 πατάτες -ποσότητα ανάλογη με το ταψί σας-
Μπεσαμέλ υλικά
1 λιτρο γάλα φρέσκο
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
3 αυγά -εγώ βάζω μόνο τους κρόκους στην κρέμα πάντα-
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 χούφτες κεφαλοτύρι
λίγο μοσχοκάρυδο
Ετοιμασία
Τσιγάριζω το 1 κιλό κιμά σε λίγο λάδι χωρίς να ανακατεύω πολλές φορές.
Σπάω με την κουτάλα και προσθέτω 2 κρεμμύδια κομμένα καρέ, 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες, αλάτι πιπέρι, βασιλικό γλυκιά πάπρικα και ένα φιλαράκι δάφνη
Πρόσθετο τριμμένη ντομάτα 500γρ.(όχι νερό) και λίγη ζάχαρη.
Ώσπου βράσει, χαμηλώνω την φωτιά στο 4 και σιγοβράζω τον κιμά ώσπου πιει όλα τα υγρά του.
Τηγανίζω 10 πατάτες στρογγυλά κομμένες αλατισμένες.
Τις στραγγίζω σε χαρτί κουζίνας.
Φτιάχνω μπεσαμέλ όπως την έφτιαχνε η μητέρα μου.
Με κορν φλάουρ.
1 λίτρο φρέσκο γάλα το ανακατεύω 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ γεμάτες, χτυπάω 3 αυγά τα προσθέτω και αυτά, ανάβω σε δυνατή φωτιά και με το σύρμα ανακατεύω ώσπου πήξει .
Κατεβάζω από φωτιά και προσθέτω 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο, και 2 χούφτες κεφαλοτύρι.
Έχω στρώση τις πατάτες και τον κιμά στο ταψί και περιχύνω με την κρέμα. πασπαλίζω με Τριμμένο κεφαλοτύρι.
Ψήνω στο αέρα 180°C ώσπου να ροδίσει στο δικό μου φούρνο ο χρόνος είναι 45'.Δοκιμάστε το είναι υπέροχο !!! Καλή επιτυχία !!!
Marilena Pappa"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ