Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Βουτήματα γεμιστά με επικάλυψη σοκολάτας !!!

Τα αγαπάμε όλοι !!!

Υλικά
Βούτυρο 250γρ.
Ζάχαρη άχνη 250γρ.
1 κ.σ. λεμόνι, ξύσμα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γλ. κανέλα
3 αβγά
420 γρ. αλεύρι
για τη γέμιση:μαρμελάδα βερίκοκο
για την επικάλυψη:κουβερτούρα




Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και με το φτερό, χτυπάω για 3' το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει.
Προσθέτω το ξύσμα του λεμονιού, το αλάτι και την κανέλα και χτυπάω λίγο ακόμη,να
ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά.
Ρίχνω τα αβγά ένα-ένα,περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν ρίξω το επόμενο.
Κατεβάζω την ταχύτητα στο μίξερ και κοσκινίζω τμηματικά το αλεύρι
στο μείγμα.
Περνάω το μείγμα σε σακούλα και με κορνέ με δοντάκια σχηματίζω μπουκιές πάνω σε αντικολητικό χαρτί το οποίο έχω στρώσει πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου.
Μπορώ να σχεδιάσω ορθογώνια βουτήματα ή στρογγυλά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'-20', μέχρι να στεγνώσουν καλά τα μπισκότα και να πάρουν ένα ευχάριστο ρόδινο χρώμα.


Τα αφήνω να κρυώσουν πριν τα ενώσω με την μαρμελάδα που έχω επιλέξει.
Μπορώ να γεμίσω τα στρογγυλά μπισκότα με μαρμελάδα βερίκοκο και να τα ενώσω, να κόψω τα κερασάκια μαρασκίνο στη μέση και να τα στερεώσω στο κέντρο από κάθε πτι φουρ, βάζοντας λίγη μαρμελάδα από κάτω.
Στα ορθογώνια βουτήματα, μπορώ να τα γεμίσω με μαρμελάδα και να τα ενώσω, να βουτήξω τη μια τους άκρη στη μαρμελάδα και να τα πασπαλίσω από πάνω με τρουφάκια.
Τέλος, μπορώ να τα γεμίσω με μαρμελάδα, να τα ενώσω, να λιώσω σε μπεν μαρί κουβερτούρα, να τα βουτήξω  μέσα -ακομα μπορώ όταν τα σχεδιάσω με την σακούλα, μετά να κάνω ένα βαθούλωμα στην μέση, με την λαβή από ένα μαχαίρι, να βάλω μαρμελάδα της αρεσκείας μου, και να τα βούτηξω στην κουβερτούρα.
Τα αραδιάσουμε σε αντικολητικο χαρτί και τα βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα  και είναι έτοιμα!!!!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!





Αρτοποιεία κ Συνταγές-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ