Για το παντεσπάνι.
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 της κούπας κακάο άγλυκο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπα γάλα πλήρες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε- αλευρώνουμε (ή πασπαλίζουμε με κακάο) 3 ταψάκια 25 εκατοστών στρογγυλά
Καλύπτουμε τους πάτους με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ Αναμειγνύουμε το αλεύρι,το μπέικιν, το κακάο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να αφρατέψουν (3-4 λεπτά).
Ρίχνουμε τη βανίλια.
Μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε ξανά.
Βάζουμε το μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά που είχαμε βάλει στην άκρη σε τρεις δόσεις εναλλάξ με το γάλα (αυτό σε δυο δόσεις) μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, όχι παραπάνω.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Γύρω στα 15' ανάλογα με το φούρνο....
Σιρόπι
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Κρέμα Καραμέλα
1 φακελάκι Garni σκόνη
1 καραμελωμένα ζαχαρούχο
200 γρ.γάλα φρέσκο
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε για 5 λεπτά την σκόνη με το γάλα. Όταν γίνει μια σφιχτή σαντιγί προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Κρέμα πραλίνα
1 φακελάκι Garni σκόνη
6 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
200 γρ. Γάλα φρέσκο
Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με την σκόνη για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει η σαντιγί.
Μετά ρίχνουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
Στήσιμο..
Σε έναν δίσκο βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζομαι ,ρίχνουμε από πάνω την κρέμα καραμέλα ,ξανά παντεσπάνι, σιρόπι, την κρέμα πραλίνα και τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι σιροπιάζομαι και γαρνίρομαι με σαντιγί.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ