Ελαιόψωμο τούμπανο κι αφράτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό μεσημεριανό και βραδινό σας γεύμα η κολατσιό.
Υλικά
χλιαρό νερό
ξερή μαγιά
ελαιόλαδο
ελιές
ρίγανη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτή κουταλιά γλυκού αλάτι
Ενάμιση ποτήρι χλιαρό νερό
Μια ξερή μαγιά σακουλάκι τη διέλυσα μέσα.
Πρόσθεσα ένα φλιτζάνι διπλού ελληνικού ελαιόλαδο και τις ελιές σε ροδέλες μεγάλες και ρίγανη.
Άρχισα να ρίχνω αλεύρι με αλάτι μαζί .
Αλεύρι όσο χρειαστείς να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Λάδωσα μια μακρόστενη φόρμα έβαλα τη ζύμη μέσα αφίσα κάνα μισάωρο και έψησα σε αντιστάσεις στους 180 μέχρι να ψηθεί καλά και από μέσα.
Georgia Ververi"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".