Υλικά
Αλεύρι σταρένιο-όσο πάρει
Λάδι
Ξύδι
Χλιαρό Νερό
Μία πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι τσικουδιά
Μετράω το αλεύρι με τις χούφτες μου ενωμένες και το βάζω σε μια λεκάνη.
Οσες χούφτες αλεύρι βάλω τόσες κουταλιές σούπας λάδι και ξύδι θα ρίξω.
Προσθέτω το αλάτι, την τσικουδιά και ανακατεύω πολύ καλά.
Ρίχνω το χλιαρό νερό και ζυμώνω μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου ...
Παίρνω λίγη ζύμη κάθε φορά, ανοίγω με το χέρι η με έναν πλάστη, γέμιζω με φέτα , κλείνω και τηγάνιζα σε ελαιόλαδο.-Μέσα στην φέτα μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε λίγο δυόσμο,ή ρίγανη ,ή πάπρικα.
Τα σερβίρω σκέτα ή με μέλι.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ