ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις,
100 γραμμάρια φουντούκι ψιλοκομμένο,
1 μπέικον παουντερ,
1 βανίλια,
220 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
350 γραμμάρια ζάχαρη,
4 αυγά ίδιου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου,
450 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό,
150 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτα φουντούκι,
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.
Χτυπάμε αυγά με βούτυρο 5 λεπτά να αφρατέψουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,μπεικιν,βανίλια,ζάχαρη,σόδα.
Ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι,γιαούρτι,αλεύρι,γιαούρτι,αλεύρι.
Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα,ρίχνοντας τα φουντούκια,σοκολάτα.
Τοποθετούμε στην βουτυρωμένη φόρμα μας και ψήνουμε για 60 λεπτά.
Φυσικά ανάλογα το φούρνο.
Βάζουμε την τακτική μαχαίρι να δούμε εάν στέγνωσε.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΛΑΣΣΟ:
200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη με λίγο νερό.
Το τοποθετούμε πάνω στο κρύο κέικ.
Γαρνίρομαι με φουντούκια,σοκολάτα!!
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ