ΣΠΕΣΙΑΛ ΑΦΡΑΤΗ ΓΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ!!!
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι,
1 μπέικιν,
1 βανίλια.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν,και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν,την βανίλια πολύ απαλά ανακατεύοντας τα με μαριζ.
Τοποθετούμε σε τσέρκι 28 cm μέσα τοποθετούμε λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 25 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ πολύ καλά και το κόβουμε σε τρεις λεπτούς πάτους.
ΣΙΡΟΠΙ:
1 φλυντζανι τσαγιού νερό,
1 φλυντζανι τσαγιού ζάχαρη
Βράσιμο 2 λεπτα.
Αφήνουμε να κρυώσει παρα πολύ καλά.
ΚΡΕΜΑ:
Μισό κιλό γάλα,
μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
1 κουτάλια της σούπας αλεύρι,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Σε λίγο γάλα διαλύομαι το κορν φλάουρ με το αλεύρι .
Το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα να χλιαρύνει ,ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ,επίσης προσθέτουμε και την βανίλια ..στο τέλος το βούτυρο και ανακατεύουμε .
Την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά ανακατεύοντας την.
ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΡΥΑ:
Βάζουμε τον πρώτο πάτο το σιροπιάζομαι με πινέλο παντού,απάνω κρέμα,ξανά πάτο σιρόπιασμα κρέμα ξανά πάτο ξανά σιρόπιασμα ξανά και τέλος σαντιγί και μπόλικη καρύδα!!!
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ