ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΑΜΠΑ:
300 γραμμάρια αλεύρι
80 γραμμάρια μάγια νωπή
1 φλιτζάνι γάλα.χλιαρό
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
Διαλύουμε την μάγια με το γάλα σε ένα μπολ.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη,προσθέτουμε τα αυγά,τις βανίλιες,την μάγια,και τέλος το αλεύρι.
Σκεπάζουμε και την αφήνουμε 40 λεπτά.
Στην συνέχεια την τοποθετούμε σε λαδωμένη φόρμα και την ξανασκεπάζουμε για αλλά.30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να.κρυώσει καλά.
ΣΙΡΟΠΙ:
500 γραμμάρια ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 χυμό λεμονιού
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
Βράσιμο να δέσει.
ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ:
Μισό κιλό γάλα
μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουτάλια της σούπας αλεύρι
1 κρόκο.αυγού
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 βανίλια
Διαλύουμε σε λίγο γάλα κορν φλάουρ αλεύρι ,βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί ,προσθέτουμε το γάλα κορν φλάουρ αλεύρι ,ανακατεύοντας καλά ,προσθέτουμε και τον κρόκο την βανίλια ανακατεύοντας να πήξει .Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε.στην μέση τον μπαμπά τον σιροπιάζομαι απάνω βάζουμε.κρέμα και το κλείνουμε με το άλλο κομμάτι μπαμπά σιροπιάζοντας το'
Διαλύουμε λίγο μαρμελάδα βερίκοκο με νεράκι και με ένα πινέλο το αλείφουμε.
Διακοσμούμε με σαντιγί κερασάκια!
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ