Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια !!!


Συνήθως το Κυριακάτικο φαγητό για όλη την οικογένεια από την μαμά !!! Εδώ θα σας πώ τον τρόπο που το φτιάχνω εγώ χρόνια τώρα και γίνεται λουκούμι το κρεατάκι συν την πεντανόστιμη σάλτσα του .

Υλικά
1 κιλό κρέας ποντίκι μοσχάρι κομμένο σε μικρά τεμάχια
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα στον τρίφτη
1 ξύλο κανέλα
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη πελτέ ντομάτας
2 ώριμες ντομάτες ζουληγμένες με το χέρι μας
1/2 κουτ γλυκού σκόνη τζίντζερ
1/2 κουτ γλυκού κουρκουμά
1 κοφτή κουτ γλυκού ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι

1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή ότι σας αρέσει
1/2 κουτ γλυκού κουρκουμά
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο

Τυράκι τριμμένο -πολύ ωραία κι εύγευστη  η κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας

Μακαρόνια
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα ρίχνουμε 1 φλιτζανάκι περίπου η και λιγότερο λάδι το αλάτι και τον κουρκουμά και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει.
Αμέσως ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας και τα βράζουμε  με τον χρόνο που γράφει στην συσκευασία.
Σουρώνουμε και τα αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Δεν τα καίμε με τίποτα γι αυτό βάζουμε το λάδι από την αρχή ,επίσης ο κουρκουμάς εκτός από το ότι κάνει πολύ καλό στην υγεία μας δίνει κι ωραίο χρώμα στα μακαρόνια μας .


Κρέας -Εγώ θα σας πώ τον δικό μου τρόπο -αν θέλετε ακολουθήστε τον και θα δείτε πόσο εύκολο και νόστιμο θα είναι το φαγητό .

Βάζουμε το λάδι με τα κρεμμύδια και στεγνά τα κομμάτια κρέας στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε γυρνώντας τα με ξύλινη κουτάλα για αρκετά λεπτά.
Σε αυτό το σημείο πολλές φορές το σβήνω το φαγητό με κρασί αλλά γίνεται λίγο βαρύ κι εδώ δεν έβαλα.




Αμέσως τώρα παίρνουμε μία μία τις ώριμες ντομάτες κόβουμε το επάνω μέρος λίγο που είναι το κοτσανάκι και επάνω στο κρέας που είναι στην κατσαρόλα τις λιώνουμε με το χέρι .
Προσθέτουμε μέσα και την κουταλιά πελτέ και με την ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε κουρκουμά ,ζάχαρη,αλατοπίπερο,τζίντζερ και ξυλάκι κανέλας που του δίνει ιδιαίτερα ωραία μυρωδιά και ανακατεύουμε .




Εχουμε κοντά ζεστό νερό και ρίχνουμε μέσα περίπου 5 ποτήρια του νερού.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει στο 2.




Προσέχουμε και σε περίπτωση που σωθεί το νερό και το τσιμπήσουμε με το πιρούνι και δεν έχει λιώσει το κρέας προσθέτουμε  1 ποτήρι ζεστό  νερό  και συνεχίζουμε το βράσιμο .
Αν σωθεί και πάλι  και δεν έχει μαγειρευτεί ξανά το ίδιο.
Τέλος αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα να πάρει λίγες βράσεις να πήξει η σάλτσα και έτοιμο .
Σερβίρουμε με μακαρόνια με πιλάφι με πατάτες τηγανητές ή πουρέ .Καλή όρεξη .




Συνήθως όταν το μαγειρεύω στην φάση που ρίχνουμε το πρώτο νερό εγώ βάζω ζεστό νερό μέχρι σχεδόν επάνω στην κατσαρόλα κι έρχεται μέχρι να σωθεί και το κρέας γίνεται λιώμα και η σάλτσα δένει πολύ ωραία .Μην σας τρομάξει να το κάνετε κι εσείς .
Και κάτι ακόμη ..Οταν θέλω να ξανασερβίρω το υπόλοιπο φαγητό άλλη ώρα και πρέπει να το ζεστάνω  επειδή δεν χρησιμοποιώ ποτέ φούρνο μικροκυμμάτων βάζω την κατσαρόλα στην φωτιά με τα μακαρόνια και ρίχνω μέσα 1 φλυτζανάκι νερό και ανακατεύω μέχρι να ζεσταθούν και γίνονται λες και τα έβρασες εκείνη την στιγμή --κολπάκι από Ιταλό φίλο .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ