Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Σπιτική κέτσαπ.!!



Υλικά:

1.5 kg ώριμες ντομάτες

4 ξερά κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

1 φλ. τσαγιού ξύδι

2 κουτ. γλ. μουστάρδα

3 κουτ. σούπας μέλι

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1/2 κουτ. γλ. γαρίφαλο και μπαχάρι (προεραιτικό)

2 φύλλα δάφνης, 1 ξύλο κανέλας, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση :

Αρχικά, ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες κι έπειτα τις ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μετά ρίχνουμε τις ντομάτες σε ένα πλατύ σκεύος.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με εξαίρεση το γαρίφαλο, την κανέλα, το μπαχάρι και τη δάφνη. Αυτά τα δένουμε σε ένα τούλι και τα προσθέτουμε μετά από ένα τέταρτο.
Αφήνουμε να βράσουν όλα για άλλο ένα τέταρτο, συνολικά 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, με το μπαστούνι, πολτοποιούμε σχολαστικά το μίγμα και το περνάμε από τουλπάνι ή πυκνό σουρωτήρι. Το υπόλειμμα το αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 30 λεπτά.
Η σπιτική μας κέτσαπ είναι έτοιμη και μπορείτε να τη φυλάξετε σε βαζάκια με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

Wonderful Sense

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ