Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Τηγανήτες με σιμιγδάλι και σφένδαμο !!!



Υλικά

Ένα πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
Μια βανίλια
Ένα φακελάκι μαγιά ξηρή στιγμής
Τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη ( εγώ έβαλα φρουκτόζη για πιο light)
Νερό ζεστό όσο πάρει να γίνει χυλός ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ σφιχτός
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Σιρόπι σφενδάμου ( μπορείτε και μέλι, Μερέντα, φρούτα κλπ)

Εκτέλεση

Έβαλα σε λεκάνη το σιμιγδάλι με το ζεστό νερό, τη μαγιά, τη φρουκτόζη και τη βανίλια και ανακάτεψα καλά.
Σκέπασα και άφησα να φουσκώσει.
Τηγάνισα σε καυτό λάδι.
Σερβίρισμα με σιρόπι σφενδάμου.
Ιδανικό και για πρωινό!

Καλή απόλαυση!

Συνταγή από Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ