Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Νουγκατίνα ..πάστα αμυγδάλου !!!


 
ΠΑΣΤΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ(Νουγκατίνα) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΓΛΥΚΟ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:::

8 ασπραδια,

200 γρ ζαχαρη,

250 γρ πουδρα αμυγδαλου,

50 γρ αλευρι φαριναπ,

2 βανιλιες!!!

Χτυπαμε τα ασπραδια με την ζαχαρη να γινει μια αφρατη φουσκωτη μαρεγκα!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε απαλα σε δοσεις την πουδρα,το αλευρι,τις βανιλιες!

Ανακατευουμε παρα πολυ απαλα!!!!

Παιρνουμε 3 ποτηρια και μοιραζουμε το μείγμα !

Βαζουμε λαδοκολα σε ταψακια ιδιου μεγεθους και ριχνουμε στο καθενα μείγμα!

Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 και τα ψηνουμε 20 λεπτα!!!

ΚΡΕΜΑ ΓΕΜΙΣΗΣ::

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 1 ζαχαρουχο γαλα ,1 βανιλια και οταν σταματαμε το χτυπημα ριχνουμε μεσα εαν θελουμε καβουρδισμενα αμυγδαλα!

ΣΑΝΤΙΓΊ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ:

1 φακ.γκαρνι οπως αναγραφει η συσκευασια,καβουρδισμενα αμυγδαλα και κερασακια!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:::

Παιρνουμε πλαστικα μια χρησεως!!!

Κοβουμε κομματι απο το παντεσπανι το βαζουμε στον πατο!

Μετα βαζουμε κρεμα!

Ξανα πατο κρεμα!

Τελειωνουμε με αλλο πατο και τελος διακοσμουμε!!

Μπορουμε να φτιαξουμε και τουρτα δηλαδη οπως ειναι τα παντεσπανια συναρμολογουμε!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!