Μπακλαβάς Θεικός !!!!
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΤΡΑΓΑΝΟΣ,ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ,ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:::
Φτιαχνουμε πρωτα το ΣΙΡΟΠΙ: Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη,μισο ποτηρι νερου μελι,1 ξυλακι κανελας,μισο λεμονι για 5 λεπτα!
Το αφηνουμε να κρυωσει!!!
Λαδωνουμε το ταψι(28ν).
Κανουμε ΓΕΜΙΣΗ::
200 γρ καρυδια ψιλοκομμενα,
200 γρ αμυγδαλα ψιλοκομμενα,1 κ.σ κανελα,μισο κουταλακι γ.γαρυφαλο!!!!!
Βαζουμε στο ταψι το πρωτο φυλλο Κρουστας το λαδωνουμε με πινελο τιναζοντας το!
Βαζουμε ξανα φυλλο ραντισμα λαδιου!
Και ξανα αλλα δυο φυλλα!!!!
Βαζουμε την μιση γεμιση και την παταμε!
Συνεχιζουμε βαζουμε 2 φυλλα λαδωνοντας!!!
Ξανα γεμιση !!!
Τελειωνουμε βαζοντας πανω 5 φυλλα λαδωνοντας τα!!!!!
Κοβουμε σε οτι σχεδιο θελουμε!
Το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντιστ.μεσαια σχαρα μεχρι να χρυσαφισει εμενα μου πηρε 1 ωρα και 10 λεπτα!!!
Μολις το βγαζουμε απο το φουρνο σιροπιαζουμε με το καυτο σιροπι και φυσικα το μυστικο ειναι να ακουστει ο χαρακτιριστικος ηχος του τσιτσιρισματος για να ειναι ενταξει απο ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Το αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου ξεσκεπαστο για 6 ωρες και στην συνεχεια βαζουμε πανω λαδοκολα!
ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!