Λαδοραβανί νηστίσιμο παραδοσιακό !!!
Το καλυτερο νηστίσιμο γλυκάκι παραδοσιακό είναι η νόστιμη λαδοραβανί! Εύκολη στη παρασκευή της με απλά αγνά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας... Κρατάει πολύ καιρό εκτός ψυγείου χωρίς να χάνει από τη γεύση της... !!!!
ΛΑΔΟΡΑΒΑΝΙ!!
Θα χρειαστουμε:
5 ποτηρια νερό
1 ποτηρι χυμο πορτοκ. Λεμονι
1κιλο ζαχαρη
2 ποτηρια νερού σχεδον ελαιολαδο
Ξυσμα απο 1 πορτ.και 1 λεμονι
3 βανιλιες
Λιγα ασπρισμενα αμυγδαλα.
Μισο κιλο σιμιγδ.χοντρο
Μισο κιλο σιμιγδ. Ψιλο
3κ.σ.αλευρι..
.
..
Βαζουμε σε μια κατσαρολα τα 6 πρωτα υλικα και αφηνουμε να βρασουν να λιωσει η ζάχαρη.
Ανακατευουμε σε ενα μπωλ τα σιμιγδαλια και το σλευρι..
Οτα βρασει η κατσαρολα ριχνουμε βροχηδον τα σιμιγδ. Ανακατευοντας με ξυλινη κουταλα.
Ειναι ετοιμο οταν το μίγμα ξεκολά απο την κουταλα σε 3-4 λεπτα....
Αδειαζουμε σε λαδωμενο ταψι νο 36 το στρωνουμε ομορφα κοβουμε κοματια και τοποθετουμε τα αμυγδαλα..
Ψηνουμε 1 ωρα σε 220 β.περιπου....να ροδισει..
Αν θελουμε οταν κρυωσει βαζουμε ζαχαρη και κανελα..
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ