Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Τούρτα Χιονούλα αφρός !!!


 
Τούρτα Χιονούλα !!! Μία λευκή τούρτα αφρός !!!


Για παντεσπάνι
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κ. σούπα μέλι
1 κάψουλα βανίλια
2 κ. σούπα ζεστό νερό
1 κγ σόδα μαγειρικής
2 1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Για σιρόπι
1 ποτήρι του νερού νερό βράζουμε με 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ζάχαρη και μία φέτα λεμόνι αφήνουμε να κρυώσει
Για κρέμα
Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε  1 συσκευασία κρέμα στιγμής βανίλια η μιλφέιγκ μαζί με 600γρ γάλα και μια βανίλια ( δοσολογία για γάλα γράφει πάνω συσκευασία με κρέμα )
Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε 1 σαντιγί του κουτιού ερμόλ μαζί με. 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα και μια κάψουλα βανίλια
Ινδοκάρυδο και κερασάκια για το στολισμό

 Ανακατεύουμε τά στερεά υλικά όλα μαζί, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά προσθέτουμε το ζεστό νερό και τά υπόλοιπα υλικά και με σπάτουλα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα πασαλείβουμε με βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175° περίπου 45 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά!! Μετά όταν κρυώσει καλά με τη βοήθεια κλωστή κόβουμε στα δύο.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σιροπιάζουμε , από πάνω βάζουμε τη κρέμα με συσκευασία, από πάνω παντεσπάνι πάλη σιρόπι και από πάνω κρέμα με σαντιγί. Στολίζουμε με ινδοκάρυδο και κερασάκια!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   'Αννα Αννούλα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ