Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Τούρτα χιονούλα αγαπημένη !!!!


 
ΤΟΥΡΤΑ ΧΙΟΝΟΥΛΑ !!!!!

Υλικά παντεσπάνι:

5 αυγά,

125 γρ ζάχαρη,

155 γρ αλεύρι Φαριναπ κοσκινισμένο,

1 βανίλια!

Υλικά Κρέμας:

1 λίτρο γάλα φρέσκο,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλεύρι,

1 βανίλια,

50 γρ βούτυρο,

100 γρ ινδοκαρυδο!!!

Υλικά Σαντιγί:

1 Μορφατ μεταλλικό κουτί,300 γρ άχνη ζάχαρη,2 κ.σ.γαλα φρέσκο,50 γρ ινδοκαρυδο!!

Διακόσμηση

Ινδοκαρυδο!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ Παντεσπάνι

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!

Βάζουμε λαδόκολλα σε τσερκι(26 ν) ρίχνουμε το μείγμα και στην συνέχεια το ψήνουμε στους 180 β προθερμ αντισ.μεσαια σχάρα για 30 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

Το βγάζουμε και όταν κρυώσει το κόβουμε!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ::

Διαλυουμε σε ένα μπολακι το κορν φλαουρ με το αλεύρι με λίγο από το κρύο γάλα!

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!

Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε την βανίλια το ινδοκαρυδο το βούτυρο(εάν θέλουμε προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών)!!!!

ΣΙΡΟΠΙ::

Βράζουμε 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη για 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι!!

Βάζουμε το ένα πάτο στο τσερκι και το σιροπιαζουμε με το μισό σιρόπι!

Ρίχνουμε καυτή την κρέμα!

Κλείνουμε με τον άλλο πάτο παντεσπανιου και το σιροπιαζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι!

Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγωσει καλά!!!!!!

Στην συνέχεια χτυπάμε την σαντιγί βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο βάζουμε απαλά την σαντιγί ρίχνουμε και μπόλικο ινδοκαρυδο και ξανά πίσω στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!