ΤΟΥΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!!
Για το παντεσπανι
Χωριζουμε 5 αυγα σε κροκους ασπραδι.
Χτυπαμε τα ασπραδια σφιχτή μαρέγκα
Χτυπαμε τους κροκους με 5 κουταλιες ζαχαρη 2 βανιλιες και ξυσμα πορτοκ. 3 λεπτα.
Ενωνουμε τα 2 μίγματα και προσθετουμε με απαλες κινησεις 5 γεματες κουταλιες αλευρι γ. ο. χ. Ψηνουμε 15 λεπτά σε προθ. Φουρνο 200β.
Σιροπιαζουμε με ενα ελαφρυ σιροπι απο 1μιση ποτηρι ζαχαρη και 1μιση νερο. βραζουμε 2 λεπτα.
Για τη κρεμα
2 φακελακια γκαρνι σαντιγί τα χτυπαμε με 1 ποτηρι γαλα. Οταν αφρατεψει ριχνουμε 2 κουταλιες αχνη και 2 γιαουρτακια
Για την κρέμα πορτοκάλι
2μιση ποτηρια χυμο πορτοκαλιου
5 κουταλιες κορν φλαουρ
1 βανιλια και 1 κουπα ζαχαρη.... τα βραζουμε μεχρι να πηξει...
Συνταγή από κυρία Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ