Γίγαντες !!!
Γίγαντες στο φούρνο.. μαγειρεμένα από το τόπο μας ❣️❣️
Συνταγή και εκτέλεση
300γρ φασόλια γίγαντες Καστοριάς
2 ξέρα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 κουτάλι σελινο ψιλοκομμένο
1/2 μαϊντανό
2 φύλλα δάφνη
3 φρέσκα ντομάτα σε κύβος κομμενο
1 κουτάλι σάλτσα ντομάτα
1 κουτάλι γλυκού πάπρικα
1 κνορ λαχανικών
1 ποτήρι ελαιολαδο
Αλάτι και πιπέρι
Πρώτα τα φασόλια τα έχω βάλει για να φουσκώνουν από το βράδυ σε νερό.
Μετά τα ξεπλένω καλά και τα βάζω για βράσιμο για 25" γιατί τα Καστοριάνα φασόλια βράζουν πολύ γρήγορα.
Μετα τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το καρότο μέχρι να μαλακώσουν καλά βάζω όλα ντομάτα σάλτσα τα μυρωδικά να δέσει και η σάλτσα και το βάζω μαζί με τουςς γίγαντες στη γάστρα και το ψήνουμε στο φούρνο για 25"στουσ 220 * .. ένα μυστικό δικό μου στο τέλος του φαγητού σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι καμμένο βάζω 1 κουτάλι πάπρικα και το ρίχνω επάνω στο μαγειρεμένο φαγητό μιλάμε του δίνει μία υπέροχη μυρωδιά που χαρακτηρίζει το κόκκινο πιπέρι...Καλή όρεξη !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tatjana Mico ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ