Εκμέκ κανταΐφι !!!
Εκμέκ κανταΐφι ΣΠΕΣΙΑΛ!!!!!!Μόλις το τελείωσα !!!!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΉ:
1 πακέτο Καντάιφι,
300 γρ αγελαδινό βούτυρο λιωμένο!
Βάζουμε το Καντάιφι σε ένα ταψί και το ανοίγουμε πολύ καλά!
Βουτυρωνουμε ένα άλλο ταψί βάζουμε το Καντάιφι μέσα και ρίχνουμε πάνω του το βούτυρο! Ανακατεύουμε καλά να μουσκεψει και το ισιωνουμε!
Το ψήνουμε στους 200 β προθ αντισ μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσει!!!
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!!
ΣΙΡΌΠΙ:
Βράζουμε 2 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη,1 κ.σ.γλυκοζη,1 φέτα λεμόνι με την σάρκα του για 5 λεπτά!
Συνεχίζουμε βάζουμε το Κανταΐφι στο σκεύος που θα το συναρμολογησουμε!
Και το σιροπιαζουμε σιγά σιγά με το σιρόπι αφού προηγουμένως το έχουμε αφήσει το σιρόπι 10 λεπτά θερμοκρασία δωματίου!!!
ΚΡΕΜΑ
Υλικά:
1 λίτρο γάλα,
200 γρ ζάχαρη,
60 γρ αλεύρι,
60 γρ κορν φλαουρ,
4 αυγά,
2 βανίλιες,
100 γρ βούτυρο!
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ το αλεύρι το κορν την ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε!
Ρίχνουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε!
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και παίρνουμε λίγο γάλα και ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε να γίνει χυλός!
Και ρίχνουμε το χυλό στο ζεστό γάλα!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια! Ανακατεύουμε και την μεταφέρουμε σε μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη!
Αφήνουμε να κρυώσει!
ΣΑΝΤΙΓΊ:
500 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 2 κ σ άχνη ζάχαρη!
Και ξεκινάμε ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ::
Αφρατευουμε την κρέμα στο μίξερ και την ρίχνουμε πάνω στο κρύο Καντάιφι!
Βάζουμε και την σαντιγί!
Και διακοσμούμε εάν θέλουμε με φιστίκι!
Και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!