Ροξάκια αγαπημένα !!!
Κανένα ΡΟΞΑΚΙ κάνεις???????
Και η ΣΥΝΤΑΓΉ :
Υλικά:
1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,
1 ποτήρι σπορελαιο,
ξύσμα 2 πορτοκαλιών,
2 φακελ .μαγιά ξερή,
2 κ γ κανέλα,
2 κ.γ.μπεικιν.
1 κ.γ.γαρυφαλο,
4 κ.σ.κακαο,
μια πρέζα αλάτι,
100 γρ καρύδια,
900 γρ αλεύρι!
ΣΙΡΟΠΙ:
3 ποτήρια νερό,
3 ποτήρια ζάχαρη,
μισό λεμόνι,
1 ξυλάκι κανέλας!
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ το σπορελαιο,τον χυμό,τις μάγιες,το ξύσμα και ανακατεύουμε με σύρμα!
Ρίχνουμε το αλάτι,το μπέικιν!
Τελειώνουμε ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι και τα ζυμωνουμε!
Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο και στην μια βάζουμε το κακάο ,κανέλα,γαρύφαλο,καρύδια!
Σκεπάζουμε τις ζύμες για 1 ώρα!
Στην συνέχεια ανοίγουμε τις ζύμες 2 τετράγωνα φύλλα! Βάζουμε την ζύμη κακάο πάνω στην λευκή και τις κλείνουμε σε ρολο!
Κόβουμε ίσα κομμάτια και τα βάζουμε στην λαδόκολλα!
Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά!
Στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 ναι προθ.αντισ μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσουν! Σιροπιαζουμε κρύα ΡΟΞΑΚΙΑ και το σιρόπι να μείνει θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!