Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Γιαπράκια !!!

Αλλοι τα λένε γιαπράκια ..εμείς τα λέμε λαχανοντολμάδες !!! Οπως και να τα πούμε είναι φανταστικό φαγάκι !!!

ΥΛΙΚΑ
Ένα λάχανο μέτριο
Ένα κιλό κιμά ανάμικτο
Τρία κρεμμύδια ξερά
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα.
Μια κουταλιά πελτέ..
Χυμό από τρία λεμόνια.
Κόκκινο πιπέρι γλυκό..
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεματιζουμε το λάχανο.

Και περνούμε τα ποιο λεπτά φύλλα
Σε ένα μπολ ανά κατέβουν όλα τα υλικά με τον κιμά.

Το κρεμμύδι στον τρίφτη

Διαλέγουμε τα ποιο λεπτά φύλλα και βάζουμε μια ποσότητα κιμά και τυλίγουμε.
Τα σκληρά κομμάτια καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας

Καλύπτουμε με νερό και ένα ακόμη φλιτζάνι λάδι και χυμό λεμονιού καλύπτουμε με ένα μεγάλο φύλλο και ένα πιάτο για να μην χαλάσει το τύλιγμα.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα. ..
Τα έχω βράσει σε κανονική κατσαρολα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Κατερινα Στεργιου  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ.