Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Τα αγαπημένα μας ροξάκια !!!

Λαχταριστά και νόστιμα ροξάκια !!!
 

Υλικά
Για τη ζύμη
1,5 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο.
1,5 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα.
3 αυγά.
50 γρμ. μαγιά φρέσκια.
1 μπεκιν.
5 κ. σ.Κακάο.
1 ποτήρι καρύδια αλεσμενα.
Αλεύρι γ.οχ όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή.

Σιρόπι
8 ποτήρια νερο.
9 ποτήρια ζάχαρη.
1κ.σ.μελι.
1κ.σ.γλυκόζη.
2 βανίλιες.
1κ.γ.χυμο λεμόνι

Εκτέλεση
Πρόσθετουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και την ελιωσα ανακατεψουμε πρωτα τα υγρά υλικά μαζί σπορελαιο γάλα αυγά. Έπειτα πρόσθεσουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπεκιν αλεύρι βαζουμε όσο χρειάστηκε για να γίνει η ζύμη μαλακή να μην κολλάει στο χέρι.

Αφηνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει περίπου 30 λεπτά.Χωρισα το 1/3 της ζυμης και προσθετουμε το κακάο με τα καρύδια. Πλάθουμε τη λευκή ζύμη σε μπαλιτσες έγιναν 5 ίσες στον αριθμό και με το κακάο λίγο πιο μικρές.

Με τον πλαστή άνοιξη φύλλο τη λευκή ζύμη,και τη μπαλίτσα με το κακάο σε κορδόνι την βαζουμε κατα μήκος της ζύμης και τύλιξα σε ρόλο .Κόβουμε το ρόλο σε ισια κομμάτια τα πάτησουμε λίγο με το χέρι τα βαζουμε στο ταψάκι τα ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β αντίσταση περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν.

Βράζουμε το σιρόπι και σιρόπιαζουμε χλιαρά τα ροξακια και το σιρόπι καυτό.


Εκτέλεση φωτό συνταγή  από κ.Κατερινα Μαδικα‎ -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ