Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Κέικ Σιροπιαστό με γλάσο Σοκολάτας!!!



Κέικ Σιροπιαστό με γλάσο Σοκολάτας!!!

Συνταγή::Υλικα_

2 αυγά,

2 ασπράδια.αυγων,

250 γρ βούτυρο μαλακό,

250 γρ ζάχαρη,

200 γρ γιαούρτι αγελαδιτσα ,

 φάκελ.μπεικιν παουντερ,

1 βανίλια η 1 κ γ υγρή βανίλια,

μια πρέζα αλάτι,

370 γρ αλεύρι κοσκινισμένο!

   Σιρόπι:Υλικά:

300 γρ ζάχαρη,

250 ml νερό,

μισό λεμόνι το χυμό του!      

Εκτέλεση κέικ:

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά! 

Ρίχνουμε ενα-ενα τα αυγά!

Πρόσθετουμε εναλλάξ αλευρι_γιαουρτι-αλευρι!

Δεν το παραχτυπαμε πολύ ίσα να ενσωματωθούν!

Τέλος ρίχνουμε το μπεικιν-βανιλια_αλατι!    

Βουτυρωνουμε καλά το πυρέξ η το ταψί μας (26ν)το αλευρωνουμε και το τινάζουμε!    

Ρίχνουμε το μείγμα!

Το ψήνουμε στους 180 β.προθ αντιστάσεις μεσαία  σχάρα για 50 λεπτά!

Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το τρυπαμε παντού με ένα ξυλάκι από σουβλάκι!

 Βράζουμε το σιρόπι για 6 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το μετράμε το κατεβάζουμε να μείνει θερμοκρασία δωματίου να γίνει ζεστο από καυτό και σιροπιαζουμε το κέικ σιγα-σιγα!

 Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και φτιάχνουμε 

Γλάσο Υλικά_

230 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες,

250 γρ κουβερτουρα,

2 κ.σ.βιταμ!     

Εκτέλεση:

Βάζουμε στην κατσαρολιτσα στην εστία στο χαμηλό την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί!

Σπάμε μέσα την κουβερτουρα και ανακατεύουμε να ενωθούν!

Το κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε το βιταμ! 

Ανακατεύουμε διαρκως μέχρι να γίνει λείο και να κρυώσει!

Το ρίχνουμε με προσοχή πάνω στο κρύο κέικ!

Τέλος ρίχνουμε πάνω του τρούφα!        

Θα πρέπει να μείνει κάποιες ώρες πρωτου το κόψουμε!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!