Άδανα κεμπάπ… Απολαύσετε τα πιο νόστιμα, πικάντικα κεμπάπ που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Μια απλή και εύκολη στην παρασκευή της συνταγή για ένα εξαιρετικό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του όποιον το δοκιμάσει.
Υλικά συνταγής
Για τα κεμπάπ
250 γρ. κιμά αρνίσιο
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1+½ κ.γ. γάλα, πλήρες
2 κ.γ. μπούκοβο
2 κ.σ. νερό
2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή, σε σκόνη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
ντιπ γιαουρτιού (συνταγή εδώ), πατάτες φούρνου (συνταγή εδώ) ή
πίτες για σουβλάκι + ντομάτες κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες + μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και τα ανακατεύετε “ζυμώνοντάς τα” πολύ καλά με τα χέρια σας, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενονοηθεί πλήρως το μείγμα.
Μετά παίρνετε λίγη ποσότητα από το μείγμα κιμά, το πλάθετε σε κεμπάπ, το “περνάτε” σε ξυλάκι για σουβλάκια, πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια σας, να “σταθεί” καλά στο ξυλάκι και το τοποθετείτε σε πιατέλα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για τον υπόλοιπο κιμά.
Στη συνέχεια, τοποθετείτε ένα σχαροτήγανο ή τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά, ψήνετε, τμηματικά, τα κεμπάπ για περίπου 5 λ από την κάθε πλευρά. Τα σερβίρετε ζεστά μαζί με ντιπ γιαουρτιού, πατάτες φούρνου και σαλάτα ή με πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό.
Τip: Αν θέλετε να κάνετε πιο ελαφριά τα κεμπάπ, μπορείτε πρώτα να σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Επίσης αν το τηγάνι σας δεν είναι αντικολλητικό αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο τα χέρια σας και λαδώνετε το μείγμα κεμπάπ πριν το βάλετε στο καυτό τηγάνι.