Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Καριόκες με άρωμα πορτοκάλι κανέλα κ πλούσια σοκολάτα !!!!



Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά των Χριστουγέννων.......είναι οι καριόκες.....!!!!
Το άρωμα του πορτοκαλιού και  της κανέλας......τα τραγανά καρύδια και η πλούσια γεύση της σοκολάτας....τις κάνει πραγματικά  μοναδικές!!!!!!
ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ......!!!!!
Απλα τέλειες!!!!!


🍫🍫🍫🍫🍫🍊🍊🍊🍊
Υλικά
950 γρ μπισκοτα digestive
250 γρ βούτυρο αγελάδος lurpak
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
5 κ.σ κακάο αγλυκο
50 ml κονιάκ
2 κ.γ κανελα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
1 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
400 γρ καρύδια χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη
500 γρ σοκολάτα κουβερτουρα
2 κ.σ λάδι ελαφρύ
1 κ.σ μέλι
Τρούφα για το τύλιγμα.

.


Εκτέλεση
Θρυματιζω σε σκόνη τα μπισκότα μου και τα ανακατεύω μαζί με τα μυρωδικά  το ξύσμα και τα χοντροκομμένα καρύδια σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μια κατσαρόλιτσα και σε μέτρια φωτιά λιώνω το βούτυρο( δεν το καίω) και ανακατεύω καλά την άχνη και το κακάο να διαλυθούν.
Προσθέτω και το κονιάκ.
Ρίχνω τα υγρά μέσα  στο μπισκότο και ανακατεύω καλά.
Τέλος προσθέτω και τη μαρμελάδα μου.
Θέλω ένα μίγμα ελαφρώς σφιχτό που να πλάθετε .
Αν χρειάζεται προσθέτω λίγο ακόμα μαρμελάδα.
Σε λαδόκολλα φτιάχνω δύο μεγάλα μπαστούνια τυλίγω σφιχτά και βάζω κατάψυξη να παγώσουν καλά...ιδανικά όλη νύχτα. 

.


Σε αυτή τη φάση μπορούμε να κρατήσουμε λίγη ζύμη να παγώσουμε στο ψυγείο  να πλάσουμε  μπαλιτσες και να τυλίξουμε στην τρούφα.
Αφού παγώσουν τα μπαστουνακια κόβω καριοκες πάχους περίπου 1,5 εκ.
Λιώνω τη σοκολάτα σε Μπεν Μαρί μαζί με το λάδι και το μέλι.
Βουτάω στη σοκολάτα και αφήνω να στεγνώσουν .
Διακοσμώ με καρύδι ή με λίγο ξύσμα πορτοκάλι.
Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ