Γιαννιώτικο!!!
1 κιλό φύλλα κρούστας
300γρ. Κανταΐφι
1 σακουλάκι φρυγανιά
1 κ. σ. Και 1/4 κανέλα
600 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
1 λίτρο ηλιέλαιο (αφήνουμε ένα δάχτυλο στο μπουκάλι)
Για το σιρόπι:
1,5 κιλό ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
3 βανίλιες
2 κ.σ γλυκόζη
Βράζουμε το σιρόπι 10 λεπτά. Τη γλυκόζη τη βάζουμε στο τέλος του βρασμού.
Ψήσιμο :
Στο μεγάλο ταψί του φούρνου, στη μέση, ψήνουμε για 1 ώρα και 40' στους 150 βαθμούς στον αέρα. Τα τελευταία 7-10 λεπτά ανεβάζουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς για να ροδίσει.
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπλέντερ τα καρύδια με τη φρυγανιά και τα σπάμε ελαφρώς. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Από δίπλα έχουμε το κανταΐφι ξεχωρίζμένο και σπασμένο. Βάζουμε δύο φύλλα μαζί. Στην άκρη του φύλλου βάζουμε το μίγμα από το καρύδι και τη φρυγανιά και από πάνω στρώνουμε αρκετό κανταΐφι και το τυλιγουμε σφιχτά σε ρόλο. Όταν γεμίσει το ταψί κόβουμε στα τέσσερα με κοφτερό μαχαίρι, ώστε να κοπεί μέχρι κάτω. Στη συνέχεια το περιχύνουμε με το λάδι ώστε να πάει παντού. Το ψήνουμε και το αφήνουμε ώστε να είναι καλά ζεστό και το περιχύνουμε με το σιρόπι. Και το σιρόπι το αφήνουμε λίγα λεπτά να μην είναι τελειως καυτό.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Maria Samara MoraΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ