Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Γευστικό αφράτο εκμεκ κανταίφι με καραμέλα !!!


ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΑΦΡΑΤΟ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΚΑΡΑΜΈΛΑ!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΝΤΑΙΦΙ:
500 γρ κανταιφι πολυ καλα ανοιγμενο, 250 γρ βουτυρο λιωμενο αγελαδινο!      

Βουτυρωνουμε το σκευος μας 30χ28ν τοποθετουμε το κανταιφι μεσα ριχνουμε το βουτυρο το ανακατευουμε καλα να μουσκεψει το ισιωνουμε και το παταμε πολυ καλα!

Το ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να κοκκινησει πολυ λιγο!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!!       

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 3 ποτηρια νερου  νερο με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη για 4 λεπτα! 

Το αφηνουμε θερμοκρασια δωματιου για 5 λεπτα και σιροπιαζουμε το κανταιφι σιγα σιγα! 

          ΚΡΕΜΑ:

 Βαζουμε στην κατσαρολα 1 λιτρο γαλα.φρεσκο με 4 κουταλιες της σουπας ζαχαρη να ζεσταθει!
Απο το γαλα βαζουμε λιγο σε ενα μπολ και διαλυουμε μεσα 4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ με 2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι και το ριχνουμε στο ζεστο γαλα!
Ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και.προσθετουμε 2 κροκους αυγων ανακατευουμε γρηγορα,1 βανιλια και 100 γρ βουτυρο !

Αφηνουμε να κρυωσει ανακατευοντας την !
Την τοποθετουμε στο ψυγειο και αφου πλεον εχει κρυωσει καλα την βγαζουμε και προσθετουμε 1 κουπα σαντιγί χτυπημενη ανακατευουμε απαλα με μαριζ!

Την τοποθετουμε πανω στο κρυο κανταιφι!      

 Χτυπαμε 250 γρ κρεμα γαλακτος πληρης με λιγη αχνη ζάχαρη  σε σφιχτη σαντιγί !

Τοποθετουμε πανω στην κρυα κρεμα ισα να γινει μια στρωση λεπτη για να μπει πανω η καραμελα!

Τοποθετουμε στο ψυγειο να παγωσει καλα!
Τελος το βγαζουμε απο το ψυγειο και Τοποθετουμε καραμελα η ετοιμη η την φτιαχνουμε εμεις!!!(ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΕΤΟΙΜΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΑ ΕΤΟΙΜΗ )!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!