Τεμπέλικη κολοκυθοτυρόπιτα με κολοκυθάκια φρέσκα φρέσκα από τον κήπο !!!
Συνταγή
Ετριψα 4 μεσαία κολοκυθάκια στον τρίφτη τους έριξα λίγο αλάτι και τα άφησα να στραγγίξουν για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτύπησα τρία αυγά 200 ml γάλα 100 ml καλαμποκέλαιο λίγο πιπέρι μισή κόκκινη πιπεριά. 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ λίγο δυόσμο και λίγο μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια με το χέρι και αφού πίεσα με τα χέρια μου λίγο τα κολοκυθάκια να φύγουν τα παραπανίσια ζουμιά .
Πρόσθεσα και τα κολοκυθάκια και έβαλα μια και μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα ταψάκι τριαντάρι άπλωσα μία λαδόκολλα έριξα το μείγμα μου έβαλα και λίγο σουσάμι από πάνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 έψησα μετά από 10 λεπτά ψησίματος .
Εβγαλα την πιτούλα μου και τη χαράξα και την ξανά έβαλα να ψηθεί 180 βαθμούς χρόνος ανάλογα τον φούρνο (το αλεύρι μπορεί να είναι και λίγες κουταλιές παραπάνω εάν τα κολοκύθια είναι πιο μεγάλα ή έχουν περισσότερα ζουμιά θέλουμε ο χυλός μας να είναι σταθερός αλλά όχι πολύ σφιχτός)
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μένια ΣτεφοπούλουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ