Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Λαχανοντολμάδες εξαιρετικοί !!!


Οι λαχανοντολμάδες είναι λατρεμένο μου φαγητό. Ακόμα το προσπαθώ,δεν το καταφέρνω τέλεια στην εμφάνιση, αλλά από γεύση είναι όνειρο, σκέτος αφρός !!!
Πρέπει να ζυμώσουμε όμως καλά τον κιμά . Άλλοι βάζουν και αυγό, δεν έβαλα, δεν διαλύθηκε καθόλου το φαγητό !!

ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 μέτρια  καρότα τριμμένα στον τρίφτη
2φλυτζανάκια του καφέ ρύζι Καρολίνα
Φρέσκο μπόλικο άνιθο και λίγο μαϊντανό
Λίγο λάδι
Αλάτι, πιπέρι. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματίζουμε για λίγο το λάχανο, αφού έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι. 

Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. 

Παίρνουμε ένα ένα φύλο, του βάζουμε μια κουταλιά γέμιση  και το τοποθετούμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα που έχουμε στρώσει λίγα φίλα από το λάχανο και ένα κρεμμύδι σε ροδέλες. 

Τα βάζουμε σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε τρία ποτήρια ζεστό νερό , στο ένα έχω διαλύσει ένα κύβο κότας, λάδι ,λίγο αλάτι, αν έχει περισσέψει γέμιση πλάθουμε γιουβαρλάκια, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. 

Αν χρειαστεί επιπλέον νερό,προσθέτουμε πάντα βραστό. 

Στο τέλος φτιάχνουμε το αυγολέμονο με δύο κρόκους χτυπημένους με δύο λεμόνια και μια κουταλιά κορν φλάουρ. 

Ρίχνουμε με μια κουτάλα το ζουμί στο αυγολέμονο και μετά το ξαναβάζουμε να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε....και τα πηρούνια, και όχι μόνο,  βογγάνε....!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου!