Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Ντόναντς αλλιώτικα γεμιστά!!!



Ανοίγουν τα σχολεία και σας έχω τα ποιο νόστιμα εύκολα αλλιώτικα ντόνατς για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους!!!!!     

Υλικά ζύμης:

150 ml γάλα φρέσκο χλιαρό,

35 γρ ζάχαρη,

1 φακ.ξερη μαγιά,

1 αυγό,

1 κ.σ λάδι ελαφρύ,

1 βανίλια,

1/2 κ.γ.αλατι,

1/2 κ γ.μπεικιν,

330 γρ αλεύρι,

15 γρ βούτυρο μαλακο!   

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ την μαγιά,την ζάχαρη και το γάλα και τα ανακατεύουμε! 

Ρίχνουμε το αυγό,την βανίλια,το λάδι και ανακατεύουμε!

Τέλος ρίχνουμε σιγα_σιγα το αλεύρι,το αλάτι και το μπέικιν και τα ζυμωνουμε σε λεία ζύμη βάζουμε και το βούτυρο και ζυμωνουμε !Τ

ην σκεπάζουμε για 45 λεπτά!   

Στην συνέχεια αλευρωνουμε ελαφρώς τον πάγκο και βάζουμε την ζύμη!

Την ζυμωνουμε 2 λεπτά!

Την κόβουμε σε 2 ίσα κομμάτια και αυτά τα κομμάτια τα ανοίγουμε φύλλα ίσα μέγεθος ενός ρηχό πιάτο φαγητού! 

Το κάθε φύλλο το κόβουμε σε 8 κομμάτια τρίγωνα και αλευρωνουμε ένα ταψί και τα βάζουμε μέσα!

Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά!

Τέλος βάζουμε ελαφρύ λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά!

Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί! 

Και τρυπάμε το καθένα με την άκρη μιας ξύλινης Κουταλας και βάζουμε Μερέντα η μαρμελάδα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τα γεμίζουμε!

Εκυτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!