ΣΠΈΣΙΑΛ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ!!!! Άξιζε ο κόπος!!!
Υλικά παντεσπάνι:
4 αυγά,80 γρ ζάχαρη,
50 γρ κορν φλαουρ,
50 γρ αλεύρι!
Εκτέλεση:
Χτυπαμε τα ασπράδια σε μαρέγκα!
Χτυπάμε ελαφρώς τους κρόκους σε ένα μπολ και τους ρίχνουμε στην μαρέγκα!!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγα-σιγα το κορν φλαουρ με το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ απαλά να μην ξεφουσκώσει το μείγμα !
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί φούρνου ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 14 λεπτά στους 180 β προθ αντί μεσαία σχάρα!
Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 3 ίσα κομμάτια!
Κρέμα:
Χτυπάμε 1 μορφατ με 3 κ σ καραμελωμενο γάλα σε σαντιγί!
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε τον ένα πάτο παντεσπανιου και το βάζουμε στο πυρέξ η ταψί η και τάπερ !
Βάζουμε πάνω κρέμα!
Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και βάζουμε κρέμα!
Τελειώνουμε με το τρίτο παντεσπάνι και κρέμα!
Το βάζουμε στο ψυγείο .
Ετοιμάζουμε την ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη,
2 κ σ βούτυρο,
2 μικρά κουτάκια κρέμα γάλακτος πλήρες!
Βάζουμε την ζάχαρη στο τηγάνι να λιώσει να πάρει ωραίο χρώμα !
Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε γρήγορα!
Τέλος προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος ανακατεύουμε!
Την κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα!
Και στην συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο το γλυκό και την ρίχνουμε με προσοχή πάνω!
Και για διακόσμηση λευκή σοκολάτα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉ !!!