Σκαλτσουνάκια νηστίσιμα !!!
ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
1 κιλο αλευρι φαριναπ+4 κουταλιες της σουπας ,
2 ποτηρια νερου κανονικα σπορελαιο,
50 γρ ζαχαρη,
1 ποτηρι λευκο κρασι,
1 βανιλια!
Βαζουμε.στο μπολ το σπορελαιο, ζαχαρη,κρασι και ανακατευουμε με συρμα καλα!
Ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι βανιλια και ζυμωνουμε!
Βαζουμε την ζυμη σε σακουλα και στο ψυγειο για 1 ωρα!
ΓΕΜΙΣΗ:
Βαζουμε.στο μπολ 100 γρ ψιλικομμενα λουκουμια,100 γρ ψιλοκομμενα καρυδια,100 γρ μαρμελαδα και τα ανακατευουμε!
Βγαζουμε την ζυμη απο το το ψυγειο και παιρνοντας λιγη λιγη την παταμε.βαζουμε.γεμιση το κλεινουμε δινουμε το σχεδιο και τα τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι!
Τα.ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 20 λεπτα!
Οταν τα.βγαλουμε τα αφηνουμε 3 λεπτα και στην συνεχεια τα ραντιζουμε με.ανθονερο και τα περνάμε απο την αχνη!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!