Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Χοιρινό φούρνου με κονιάκ πορτοκάλι κ αποξηραμένα φρούτα !!!



ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ.
 Θεϊκό πιάτο!!!


Υλικα
1 Ρολο χοιρινο απο σπαλα 2 κιλα
1 κουπα κονιακ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πορτοκάλι χυμό
2 κούπες νερό
200 γρ ξερά δαμάσκηνα
200 γρ ξερά βερίκοκα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας
Λίγο δενδρολίβανο
Λίγο θυμάρι
Αλάτι κ πιπέρι.


Εκτελεση
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά απ ολες τις πλευρές.

Σβήνουμε με το κονιάκ κ σε λίγο με τον χυμό,ρίχνουμε το νερό και τα μυρωδικά μας!!
Βάζουμε το κρεας στην γαστρα η στο πυρεξ, σκεπαζουμε και ψηνουμε για δυο ωρες στους 180!! Παίρνουμε το ζουμι και το βαζουμε σε μια κατσαρολα ριχνουνε τα δαμάσκηνα κ τα βερικοκα και τα βραζουμε για 5 λεπτα..

Τα βγάζουμε και τα βαζουμε δεξια κ αριστερά στην πιατελα με το κρεας που εχουμε κόψει σε φετες...

Διαλύουμε με λιγο κρυο νεράκι το κορν φλάουρ κ το ρίχνουμε μεσα στο ζουμί.. 

Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε το κρέας ..!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ