Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Μηλόπιτα !!!


Εφτιαξα μηλόπιτα τριφτή την έφαγα πρώτη φορά στις Μηλιές Πηλίου και ενθουσιάστηκα έτσι φρόντισα να βρω την συνταγή και την μοιράζομαι μαζί σας!!!ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ...Αξίζει!!!

Υλικά για την ζύμη : 

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

250 γρ βούτυρο 

1 Κούπα ζάχαρη καστανή 

1 μέτριο αυγό 

1 βανίλια....

Σε ένα μπολ με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια ανακατεύουμε αφού φτιάξουμε μια μπάλα με την ζύμη μας.

Την χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη το ένα τρίτο το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί τα υπόλοιπα δύο τρίτα τα απλώνουμε κομμάτι κομμάτι στο ταψί μας βάζουμε ζύμη και στα πλάγια του ταψιού φτιάχνοντας μια φωλιά φυσικά το ταψακι είναι βουτυρωμένο......         

Υλικά για την γέμιση : 

5 μέτρια κόκκινα μήλα 

2 κουταλιές της σούπας λεμόνι 

μια Κούπα καστανή ζάχαρη 

ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα.

Τρίβουμε τα μήλα αφού τα καθαρίσουμε στον τρίφτη στην χονδρή πλευρά του  προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε στην συνέχεια στύβουμε το τριμμένο μήλο όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να φύγουν τα περισσότερα υγρά του και προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά . Βάζουμε το μείγμα μέσα στην φωλιά της ζύμης που έχουμε φτιάξει τέλος από πάνω τρίβουμε με τα χέρια μας  το ζυμάρι που μας έχει μείνει σε ακανόνιστα κομματάκια και φροντίζουμε να καλύψουμε καλά την γέμιση .

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω .

Το ταψακι είναι στρογγυλό διαμέτρου 25 εκατοστών .

Δοκιμάστε να την φτιάξετε είναι πολύ νόστιμη !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  George Limperopoulos!