Χοτ ντογκ με σπιτικά αφράτα αφράτα ψωμάκια!!!
Για τα ψωμάκια !!!
1φλ γάλα χλιαρό
1/2 φλ νερό χλιαρό
2κ.σ βούτηρο λιωμένο
2κ.σ ζάχαρη
2κ.γ αλάτι
4 1/2 περίπου φλ αλευρι
2 φακ ξηρη μαγιά
1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα για άλειμμα!
Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και την ζάχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά σκεπασμένα για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα το αλάτι το αυγο και το βούτηρο και ανακατέυουμε καλα να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε μια ώρα σε ζεστό μέρος.
Μετά χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια.
Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε μια λαδόκολλα τα κάνουμε στρογγυλα η μακρόστενα και τα βάζουμε πάνω τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε ακόμα μισή ώρα.
Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και τα ψήνουμε στους 200 για 12 λεπτά περιπου να πάρουν ωραίο χρώμα!!!
Καλή επιτυχία!!!
Τα γέμισα με λουκάνικα που τα εβρασα
Μαγιονέζα
Κέτσαπ στα μισά έβαλα και μουστάρδα
Λαχανο τριμμένο.
Εκτέλεση φωτό συνταγή Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ !!!