Τούρτα Καραμέλας!!
Τούρτα Καραμέλας...Θεϊκή !!!!!
Υλικά παντεσπάνι:
5 αυγά,
125 γρ ζάχαρη,
155 γρ αλεύρι Φαριναπ κοσκινισμένο,
1 βανίλια!
Σιρόπι:
1 φλυντζανακι του ελληνικού Βaileys λικέρ!
Κρέμα Υλικά:
1 λίτρο γάλα φρέσκο,
6 κ σ.ζαχαρη,
4 κ σ γεματες κορν φλαουρ,
2 κ σ γεματες αλεύρι,
50 γρ βούτυρο,
λίγες σταγόνες Καραμέλας!
Για την Σαντιγί Υλικά:
1 μορφατ μεταλλικό κουτί ,
200 γρ άχνη ζάχαρη,
2 κ.σ.γαλα φρέσκο,
σταγόνες Καραμέλας!
Και φυσικά για πάνω η βάζουμε έτοιμη σάλτσα Καραμέλας,η σιρόπι Καραμέλας η φτιάχνουμε Καραμέλα εμείς!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να ασπρισουν!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε αλευρι-βανιλια σιγα σιγα και ανακατευουμε με μαριζ!
Λαδωνουμε αλευρωνουμε το τσερκι 26 βαζουμε το μείγμα και ψηνουμε.στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα και το κοβουμε!
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε το γαλα-ζαχαρη να ζεσταθει!
Παίρνουμε λιγο γαλα απο το ζεστο το βαζουμε σε ενα μπολ και διαλυουμε μεσα το κορν φλαουρ-αλευρι!
Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και βαζουμε μεσα το βουτυρο και τις σταγόνες.
Ανακατεύουμε!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετουμε τον ενα πατο στο τσερκι σιροπιαζουμε με πινέλο ριχνουμε την κρεμα κλεινουμε με τον αλλο πατο παντεσπανιου και σιροπιαζουμε!
ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπαμε όλα μαζί!
Και την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό!
Και τελειώνουμε ρίχνοντας καραμέλα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!