Όταν σκεφτόμαστε τα Πασχαλινά κουλουράκια, τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό είναι τα αφράτα,τραγανά. Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία που έφτιαχνε η γιαγιά. Δείτε λοιπόν την καλύτερη συνταγή:
ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ 200 ml:
4 αυγα,
2 κουπες ζαχαρη,
1 κουπα λάδι ελαφρύ η 250 γρ βούτυρο μαλακο το οποίο πρώτα το δουλεύουμε με την ζάχαρη πολύ καλά,
1 κουπα γαλα,
3 βανιλιες,
1 κουταλακι του γλυκου σοδα,
2 κουταλιες της σουπας λεμονι χυμο,
1 κουταλια της σουπας αμμωνία,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
3 πορτοκαλια το ξυσμα τους,
1 κιλο αλευρι+1 κουπα!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ.αυγα-λαδι-ζαχαρη και τα δουλευουμε καλα με συρμα!
Ριχνουμε βανιλιες-ξυσμα-μπεικιν-και πανω την σοδα ανακατεμενη με το χυμο λεμονι!
Ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε την αμμωνια διαλυμενη με το γαλα!
Ανακατευουμε με.συρμα!
Ριχνουμε κουπα κουπα αλευρι και ζυμωνουμε θελουμε αφρατη ζυμη να μην κολλαει.
Οποτε προσέχουμε πάρα πολύ το αλεύρι!
Την σκεπαζουμε για 30 λεπτα
Στην συνεχεια πλαθουμε σε οτι σχεδιο θελουμε και τα τοποθετουμε στην λαδόκολλα!
Τα αφηνουμε 15 λεπτα.
Τελος τα αλοιφουμε με κροκο αυγου η με γαλα και τα ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο 7 λεπτων για 20 με 25 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
Μόλις τα βγάζουμε από τον φούρνο τα περνάμε με βούτυρο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!