Σημερινό ..Η πιο εύκολη γρήγορη πολύ γευστική πολύ τραγανή κιμαδόπιτα με ελάχιστα υλικά!!!ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ Θα ενθουσιαστείτε !!!!
ΥΛΙΚΑ
4 φύλλα κρούστας
300 γραμ κιμά
κρεμύδι ψιλοκομμένο -όχι τριμμένο
1κούπα τυρί τριμμένο τύπου γκούντα ή μοτσαρέλα --Εβαλα γκούντα.
Λίγο βούτυρο για τα φύλλα λιωμένο κ λίγο για επάλειψη στο τηγάνι.
.
Βάζουμε στο τηγάνι κουταλάκι του γλυκού βούτυρο -μπορείτε κ λάδι εγώ το φτιάχνω με βούτυρο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά κ τον σπάμε να μην έχει σβόλους ανακατεύοντας κ σοτάροντας συγχρόνως για 5 λεπτά .
Προσθέτουμε πιπέρι κ 2 φλιτζανάκια του καφέ νερό κ μαγειρεύουμε μέχρι να το πιεί όλο να στεγνώσει εντελώς ο κιμάς.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Παίρνουμε ενα τηγάνι η όποιο σκεύος ρηχό στρογγυλό μπαίνει στην εστία το τηγάνι το δικό μου που την έφτιαξα είναι Νο28.
Εχουμε λιώσει βούτυρο και με το πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια στο τηγάνι.
Στρώνουμε το ένα φύλλο ξανά βούτυρο κ στρώνουμε το δεύτερο φύλλο σταυρωτά όχι από την ίδια πλευρά κ τα δύο-Δείτε την φωτογραφία από κάτω.
.
.Αυτά τα δύο φύλλα πρέπει να εξέχουν για να σκεπάσουμε την πίτα κ να κλείσει.
Ρίχνουμε τον κιμά τον στρώνουμε κ από πάνω ρίχνουμε το τυρί τριμμένο.
Παίρνουμε ένα φύλλο το κόβουμε στην μέση και σκεπάζουμε τον κιμά
-Αυτά τα φύλλα δεν θα εξέχουν θα μπουν μόνο μέσα .
Θα βουτυρώσουμε με το πινέλο θα στρώσουμε το δεύτερο πάλι βούτυρο και θα φέρουμε τις άκρες των κάτω φύλλων να το τυλίξουμε σαν πακέτο στρογγυλό βάζοντας πάντα λίγο βούτυρο σε κάθε φύλλο με το πινέλο.
.
...Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία σκεπάζουμε με ένα καπάκι και περιμένουμε περίπου 5 λεπτά να ψηθεί να πάρει χρώμα από κάτω .. το κοιτάμε ανασηκώνοντας λίγο με μία σπάτουλα .
Μόλις δούμε ότι ρόδισε με την βοήθεια ενός πιάτου την γυρνάμε από την άλλη πλευρά να πάρει χρώμα .
.
Την ακουμπάμε σε πιάτο μεγάλο κόβουμε ακούμε αυτό το ωραίο κρατς κ την εξαφανίζουμε στο λεπτό !!!!
Δεν φαντάζεστε πόσο ωραία κ πόσο εύκολη είναι να την φτιάξετε !!!☺
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!☺