Η κρεμμυδόπιτα που θα σας κάνει να αναρωτιέστε γιατί δεν την είχατε φτιάξει νωρίτερα !!!
Η κρεμμυδόπιτα είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που λατρεύουμε όλοι. Η συνταγή αυτή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κρεμμύδια, ζαμπόν και αυγά, αλλά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Τα φύλλα είναι λεπτά και τραγανά, ενώ η γέμιση είναι πλούσια και γεμάτη γεύση. Ακολουθήστε την συνταγή και απολαύστε μια νόστιμη και θρεπτική πίτα που θα κερδίσει τις καρδιές όλων στο τραπέζι σας.
Υλικά για την κρεμμυδόπιτα
1 ποτήρι χλιαρό νερό (280 γραμμάρια)
2 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. σπορέλαιο
αλάτι
500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
για το άλειμμα των φύλλων βάζουμε 4 κ.σ. μαγειρικό λίπος και 4 κ.σ. σπορέλαιο
Για τη γέμιση
λάδι
220 γραμμάρια ζαμπόν μπούτι
2 με 3 ξερά χοντροκομμένα κρεμμύδια (500 γραμμάρια)
αλάτι
3 αβγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
(1/2 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο για το άλειμα της πίτας)
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/6LSS1CTaNAU